Degustace září - prosinec 2022

vytvořil: Jiří Bureš

Plán degustací na září - prosinec 2022

Začátky degustací v 18:30, začínáme přesně.

29. 9. 2022 Poklady z cest - Tradiční degustace, kdy ochutnáme různá vína z různých koutů světa, které jste přivezli Vy i my během prázdnin. Tentokrát bude víno z Maďarska, Malty, Rakouska, Portugalska, ale taky z Čech, Moravy a z dalších destinací. Různé příběhy a deset zajímavých vín, které jinak neochutnáte.

13. 10. 2022 Vína z Velkopavlovické vinařské podoblasti Velkopavlovicko zahrnuje území táhnoucí se od Brna směrem k Břeclavi. Je vinařskou podoblastí s nejteplejším a nejslunnějším klimatem na Moravě a ochutnáme bílá i červená vína z různých vinařství.

25. 10. 2022 Moravská a jihoevropská vína- Porovnáme vinařskou produkci moravských vinařů (převážně bílá vína) a vína z vinařských zemí jižní Evropy (převážně červená).

10. 11. 2022 Francouzská a španělská červená vína - Milovníkům červených vín představíme různé typy vín z různých vinařských oblastí těchto dvou největších vinařských států s dlouhou tradicí. 

24. 11. 2022 Minerální vína z Moravy, Rakouska a Německa - Mineralita je u vín jednou z nejžádanějších vlastností a proto porovnáme špičkovou produkci bílých minerálních vín z údolí Mosely, údolí Dunaje a okolí Pálavských kopců. Skvělé rýnské ryzlinky, rakouské veltlíny a další.

8. 12. Portugalská vína včetně portských - Portská vína různých barev i provedení jsou známým a oblíbeným fenoménem, ale skvělá jsou i portugalská červená vína. 

15. 12. Pinoty a Primitiva - Ochutnávka bílých rulandských odrůd převážně z Moravy a stále oblíbenějších hutných a krásně pitelných červených vín z jihu Itálie.

Prostory jsou kapacitně omezené, proto místo rezervujeme pouze po přihlášení (nejlépe e-mail, popř. telefon) a poté uhrazení účastnického poplatku. Cena degustací konaných do konce října 380 Kč, listopadové a prosincové termíny za 450 Kč. Cena zahrnuje degustační list, řízenou degustaci 10 vzorků s výkladem a drobné občerstvení (chléb, sýr).

_______________

Vino-thé-ka, Pernštýnská 40, Pardubice, info@vino-the-ka.cz, www.vino-the-ka.cz, tel. 603 724 899.

Jdi zpět