Plán degustací od října do prosince 2023

vytvořil: Jiří Bureš

Plán degustací na říjen - prosinec 2023

Začátky degustací v 18:30, začínáme přesně.

 

5.10. Co se urodilo na Moravě (čtvrtek) – Průřezová degustace vín malých vinařů, a to ze všech pohledů – různé barvy, různé aromatiky, různé ročníky, ale převážně suchá a polosuchá. Představíme i nové vinařství v naší nabídce.

12.10. Jiný svět (čtvrtek) - Představíme červená i bílá vína z jiných světadílů  – Austrálie a Oceánie, Jižní a Severní Amerika, Afrika. A přidáme i nějaký poklad z prázdninových cest po méně známých evropských vinařských lokalitách.

26.10. Evropská vína (čtvrtek) - Ochutnáme skvělá převážně červená vína z různých vinařských států celé Evropy, včetně Česka.

9.11. Bulharská vína (čtvrtek) – Mysleli jste, že z Bulharska je hlavně Medvědí krev? Chyba lávky! Bulhaři dělají vynikající, zejména červená vína. Posoudili jsme to přímo ve vinařstvích, a proto jsme domluvili ochutnávku, kterou Vás provede rodilý mluvčí a znalec Georgi Ivančev (mluví česky).

23.11. Portugalská vína (čtvrtek) – Portugalsko má výborné klimatické podmínky zejména pro modré hrozny. Kvalita vín je výborná a cenově velmi přijatelná. Přijďte ochutnat skvělá červená vína z různých oblastí Portugalska.

7.12. Potěšení s vínem (čtvrtek) – Pro ty, kteří nepreferují suchá vína, je připravena speciální ochutnávka moravských polosuchých, polosladkých a sladkých vín doplněných cizinou včetně portského.

14.12. Vítězná vína (čtvrtek) Porovnáme vítězná bílá i červená vína z degustací z letošního roku. Ostrý souboj vín z Moravy i z ciziny, která podle účastníků ochutnávek byla ta nejlepší = skvělý tip na vánoční dárek!

 

 

Prostory jsou kapacitně omezené, proto místo rezervujeme pouze po přihlášení (nejlépe e-mail, popř. telefon) a poté uhrazení účastnického poplatku. Cena degustací 450 Kč. Cena zahrnuje degustační list, řízenou degustaci 10 vzorků s výkladem a drobné občerstvení (chléb, sýr). Č. účtu 2600335516/2010.

Prosíme účastníky, aby při účasti na ochutnávce nepoužívali parfémy.

_______________

Vino-thé-ka, Pernštýnská 40, Pardubice, info@vino-the-ka.cz, www.vino-the-ka.cz, tel. 603 724 899.

Jdi zpět